Startup Factory

Het begin

De StartUp Factory is het begin van je minor Ondernemerschap en begint op maandag 6 februari 2023 om 09.30 uur live in Studio HvA. Alles staat of valt met jouw ondernemende houding en gedrag. Dat geldt voor alles en niet alleen voor de komende twee weken, waarvoor fulltime aanwezigheid en commitment is vereist. De komende weken zijn het fundament waar je op voortbouwt. Je gaat veel andere startups leren kennen en kansrijke ideeën genereren voor een succesvolle onderneming. Je gaat werken naar een ‘Go’ voor je onderneming, waarna de minor echt begint. Hieronder vind je alle informatie om de StartUp Factory succesvol aan te pakken.

Prepare yourself

Het is een intensieve periode waar het draait om inspiratie, kennismaking en het komen tot een haalbaar idee en mooi team. Naast het harde werken, maken wij ook plezier. Dagelijks zijn er interactieve workshops, brainstormsessies en inspirerende gastsprekers. Je gaat werken met praktische methodieken/ toepassingen zoals het Waardepropositie Canvas.

15 en 17 februari zijn de enige online dagen. De link hiervoor delen wij tijdig met je. Gebruik daarvoor een laptop of pc. Dat je over een werkende camera en microfoon moet beschikken, hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Tot slot heb je de minor-in-the-pocket-app allang ingevuld met jouw bijzonderheden en idee(richting), check hiervoor de onderstaande link.

Meteen doen

 

  1. Maak jouw profiel compleet in onze ‘dating’ aka minor-in-the-pocket-app
  2. Vul alvast jouw Idee Canvas in
  3. Maak een LinkedIn-account

Overzicht

Wat is het proces van de StartUp Factory, in welke sprint of stap zit ik dan? Pak de link erbij uit jouw app-groep voor het bijdehand-boek met álle informatie met álle sprints van de hele minor, dus ook die van week 1 en week 2 van de StartUp Factory. Zo weet je precies wat er van je wordt verwacht bij alle standups en het aankomende StartUp Assessment. Dagelijks nemen wij elkaar mee in hoe leuk ondernemen is, wat de doelen van die dag zijn en wat er van je wordt verwacht.

Met de kick-off van de Startup Factory delen wij alles met je. Tijdens de Startup Factory ben je twee weken fulltime aanwezig. Woensdag 8 februari ben je om 11.00 uur in de Stayokay op Den Burg, Haffelderweg 29 op Texel. Tot en met vrijdag 10 februari hebben wij een gaaf programma. Vanuit Den Helder pak je tijdig de boot van 10.00 of 10.30 uur. Ook de week erna beginnen wij dagelijks over het algemeen om 09.00 uur en sluiten wij uiterlijk om 17:00 uur af, waarna je zelf aan de slag gaat.

Ideeën (verbeteren)

Of je nu al een idee of bedrijf hebt of het nog helemaal niet weet, check deze link hieronder. Zo kom je tot iets dat helemaal nieuw is of tot aanscherpingen en verbeteringen.

Ideeën vinden of verbeteren

Jury

  • Voldoe je aan alle voorwaarden? Meer informatie hierover ontvang je kort voor aanvang van de StartUp Factory. Denk -onder andere- aan een uitgewerkt idee, teamsamenstelling en wat heb je gedaan met de eerder ontvangen feedback? Pas als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je inschrijven, hiervoor ontvang je tzt een link om een plek te reserveren, noteer jouw naam, jouw mobiele telefoonnummer, e-mailadres én jullie teamnaam. En bereid je voor (checklist ontvang je dus nog).
  • Check de coaches en geef je voorkeur door na je jurybezoek, wij houden daar zoveel als mogelijk rekening mee
  • Heb je een ‘Go’? Gefeliciteerd! Pak jouw portfolio erbij en vul als onderneming de categorie met de titel StartUp Factory aan met onder andere jullie proces met alle gekregen feedback van de coaches én de jury. Laat duidelijk zien welke iteraties er zijn gemaakt ten aanzien van het oorspronkelijke idee. Hierbij horen ook de eerste onderzoeksresultaten/ uitkomsten aan de hand van observaties en gevoerde gesprekken met potentiële klanten, experts, concurrenten of leveranciers etc.Bij het jurybezoek krijg je een teamnummer, daarmee kun je de onderstaande Google agenda raadplegen. Wacht niet af en leg al jouw feedback vast om later in jouw portfolio te zetten (as woensdag 15 februari meer hierover) als voorbereiding op het startup assessment. Check deze link over de beoordeling van oa het startup assessment. Aan het einde van de tweede week van de Startup Factory krijg je meer uitleg over het proces en de inhoud via een college.

Rooster

Liever het rooster downloaden? Klik op de link met jouw besturingssoftware windows of macOS Houd de minor appgroep in de gaten voor updates. Scroll hier gewoon omhoog en kom meer te weten over de StartUp Factory.