Startup Factory

Het begin

De StartUp Factory is het begin van je minor Ondernemerschap. Alles staat of valt met jouw ondernemende houding en gedrag. Dat geldt voor alles en niet alleen voor de komende twee weken, waarvoor fulltime aanwezigheid en commitment is vereist. De komende weken zijn het fundament waar je op voortbouwt. Je gaat veel andere startups leren kennen en kansrijke ideeën genereren voor een succesvolle onderneming. Je gaat werken naar een ‘Go’ voor je onderneming, waarna de minor echt begint. Hieronder vind je alle informatie om de StartUp Factory succesvol aan te pakken.

Prepare yourself

Het is een intensieve periode waar het draait om inspiratie, kennismaking en het komen tot een haalbaar idee en mooi team. Naast het harde werken, maken wij ook plezier. Dagelijks zijn er interactieve workshops, brainstormsessies en inspirerende gastsprekers. Je gaat werken met praktische methodieken/ toepassingen zoals het Waardepropositie Canvas en Miro. Voor het optimaal gebruik van diverse ongebruikelijke, maar uitdagende online toepassingen, zul je alvast wat zaken moeten regelen.

Voor sommige programma-onderdelen moet je echt een laptop of pc gebruiken. En soms zijn bepaalde browsers vereist. Dat je over een werkende camera en microfoon moet beschikken, hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Anyways, wij willen zo veel mogelijk aan de slag en zo min mogelijk achter het scherm zitten. Draag bij aan een vlotte StartUp Factory en regel alvast deze zaken;

Meteen doen (oa canvassen)

 

 1. Maak jouw profiel compleet in onze ‘dating’app
 2. Installeer Miro (en maak een account aan) op al je devices via deze link 
 3. Vul je ‘Idee Canvas’ in op Miro via deze link voor de minor Ondernemerschap 33 workspace. Bekijk eventueel de video hoe je met Miro werkt.
 4. Maak een LinkedIn-account via deze link
 5. Zet deze app van de Hersenstichting (no shit) op je mobiel voor dagelijks gebruik via deze link

Overzicht

Wat is het proces van de StartUp Factory, waar zit ik dan? En wat wordt er van mij verwacht bij het assessment? Dagelijks nemen wij elkaar mee in hoe leuk ondernemen is, wat de doelen van die dag zijn en wat er van je wordt verwacht. De komende twee weken ben je fulltime aanwezig. Elke dag beginnen wij om 09.00 uur en sluiten wij uiterlijk om 16:15 uur af, waarna je zelf aan de slag gaat. Hieronder vind je een opsomming met handige links, waaronder het StartUp Factory boekje dat je nodig hebt voor het verzamelen van de gekregen feedback;

 1. Startup Factory boekje
 2. Google agenda StartUp Factory en minor Ondernemerschap vind je onderaan deze pagina
 3. Uitleg over het Startup-assessment en andere assessments.

Ideeën bedenken of verbeteren

Of je nu al een idee of bedrijf hebt of het nog helemaal niet weet, check deze link hieronder
Laat je ook inspireren door de Idee Canvassen en de ideeën bij Kansen en Bedreigingen (Miro).
Zo kom je tot iets dat helemaal nieuw is of tot aanscherpingen en verbeteringen.

Ideeën vinden of verbeteren

Jury

 • Check je Startup Factory boekje voor de 12 stappen inclusief alle voorwaarden om je in te schrijven voor de jury.
 • Check de coaches en geef je voorkeur door na je jurybezoek, wij houden daar zoveel als mogelijk rekening mee
 • Voldoe je aan alle voorwaarden? Pas dan kan je je inschrijven, hiervoor ontvang je tzt een link om een plek te reserveren, noteer jouw naam, jouw mobiele telefoonnummer, e-mailadres én jullie teamnaam. En bereid je voor.
 • Heb je een ‘Go’? Gefeliciteerd! Maak direct een tegel aan met de titel Startup Factory; hier staat jullie proces op met alle gekregen feedback van de coaches én de jury. Laat duidelijk zien welke iteraties er zijn gemaakt ten aanzien van het oorspronkelijke idee. Hierbij horen ook de eerste onderzoeksresultaten/ uitkomsten aan de hand van observaties en gevoerde gesprekken met potentiële klanten, experts, concurrenten of leveranciers etc. Klik op deze link en zie hoe je een tegel aanmaakt en met je portfolio kunt werken.
 • Niet lang na de ‘Go’ hoor je welke teamnummer jullie hebben en welke coach jouw bijstaat. Met het teamnummer kun je de onderstaande Google agenda raadplegen. Wacht niet af en maak meteen jullie Startup Factory tegel en de andere tegels voor bij het startup assessment. Check deze link over de beoordeling van oa het Startup assessment. Aan het einde van de tweede week van de Startup Factory krijg je meer uitleg over het proces en de inhoud

Rooster

Liever het rooster downloaden? Klik op de link met jouw besturingssoftware windows of macOS Houd de minor appgroep in de gaten voor updates. Scroll hier gewoon omhoog en kom meer te weten over de StartUp Factory via bijvoorbeeld het handige StartUp Factoryboekje.