Beeldmerken

Portfolio Opdracht: Beeldmerken

Plaats in jouw Notion een voorbeeld van je bedrijfslogo plus een toelichting over de achterliggende keuzes over kleur, model en stijl.

De workshop

Doel
Geef kleur aan je onderneming. De betekenis van kleur en associaties die het bij mensen oproept wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk verhelderd. Kleuren, modellen, stijlen en taal zijn het communicatiemiddel van de ondernemer. Na een kort hoorcollege gaan we aan de slag met verf, kwast en canvasdoek.

Inhoud
Het kleurenpalet en de betekenis van kleur op de mens is 500 jaar geleden beschreven door Leonardo da Vinci en geldt nog altijd als basis voor bedrijven die de betekenis ervan vertalen in de uitstraling (o.a. het logo) van hun onderneming.

Werkwijze
1 hoorcollege en 1 presentatie-workshop door Pieter Bosschaart

Voorbereiding
– Je moet in een korte presentatie – met voorbeeld(en) – uitleg kunnen geven van de keuze voor je bedrijfslogo (kleurkeuze/modelkeuze/lettertype keuze).

Voorkennis
– De eerder gekozen stijl/kleur kun je tijdens de workshop testen op uitleg over kleuren en stijlen.

Eindresultaat
Tastbaar direct: Een eigen bedrijfsuitstraling (logo, huisstijl) die je maakt naar aanleiding het hoorcollege van Pieter Bosschaart, waarop je het logo van jouw bedrijf in de bewust gekozen kleur en stijl hebt gedesigned Natuurlijk kan het ook zijn dat je eerder al jouw logo hebt ontworpen. Ook dan moet je de keuzes verdedigen bij het presenteren ervan in het tweede college (de workshop).

Indirect: Jouw keuze voor kleur/model/letterstijl neem je mee naar de lessen Marktbewerking en 30 Seconds of Sales. De uitstraling van jouw bedrijf wordt in grote mate bepaald door de keuze in deze les. Het toepassen van die keuzes volgt in de follow up.