Wie ben ik?

Hola! Als je dit leest dan sta je waarschijnlijk op het punt waar ik in 2011 stond. Namelijk aan het begin van je avontuur bij de Minor Ondernemerschap en wellicht een leven als ondernemer!?

Wat dan!?

Voor mij was de Minor de start van alweer ruim een decennium knallen als ondernemer. 13 jaar waarin ik extreem veel geleerd heb over alle bouwstenen die samen een bedrijf vormen. Denk hierbij aan: branding, marketing, sales, finance, management, bedrijfscultuur, internationaal zakendoen, investeringen ophalen etc.

Verder kan ik enorm veel vertellen over wat de impact van het ondernemerschap kan zijn op de rest van je leven. Ondernemen is namelijk een lifestyle met een hoop kansen, voordelen maar soms ook nadelen. Jezelf staande en scherp houden is dus een uitdaging opzichzelf.

Wat heb je gedaan dan!?

In 2011 startte ik tijdens de Minor mijn eerste bedrijf genaamd Mr.Prezident. Wat begon als “Prezi presentaties maken voor bedrijven” is vandaag de dag een full service presentation agency met klanten over de hele wereld en collega’s in Amsterdam en New York. Een bedrijf om trots op te zijn!

Hoewel ik tijdens mijn periode bij Mr.Prezident ook een animatie agency heb opgericht en participeerde bij vrienden die een app ontwikkelden, mistte ik de écht opstartfase van mijn bedrijf.

Na ruim negen jaar buffelen heb ik het dagelijkse management van Mr.Prezident in 2020 overgedragen aan mijn collega’s en ben ik enkel nog betrokken als eigenaar. Tijd voor een frisse start.

Deze frisse start werd een software startup waar ik 2,5 jaar als mede-oprichter en CEO de kar heb getrokken. Na het opbouwen van een mooie team, het ophalen van een grote investeringsronde (€1mln+) en na eerste grote projecten voelde dit toch niet als de juiste stap in mijn huidige levensfase.

En nu dan!?

Tegenwoordig ben ik weer een beetje terug in mijn oude (Mr.Prezident) markt. Ik ben namelijk internationaal verantwoordelijk voor de relaties met software partners + klanten bij een toonaangevende consultancy op het gebied van brand management. En daarnaast dus (freelance) coach bij de minor!

Na het afronden van mijn eigen minor ben ik eigenlijk altijd betrokken gebleven als gastspreker en was ik een vaste gast op alle feesten en partijen van de Minor. Ik hoefde dan ook geen seconde na te denken toen mij in 2020 gevraagd werd het coach-team te komen versterken.

Let op! Met mij als coach is vol gas de enige optie!

M: +31(0)34 38 69 31
E:  p.c.m.bosschaart@hva.nl
IG: @pieterboss
LI: https://www.linkedin.com/in/pcmbosschaart/