Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Portfolio opdracht persoonlijke ontwikkeling

Maak een tegel aan met de naam Persoonlijke Ontwikkeling.  In deze tegel beschrijf je de ontwikkeling die je wilt maken in de minor. Hiervoor gebruik je het Ontwikkelcanvas Een draft versie hiervan heb je af voor het “eerste gesprek” met je coach in week 4 / 5 in de minor (zie onderstaande schema) Na feedback uit dit gesprek maak je het ontwikkeldocument definitief. Aan het einde van de minor beschrijf je in het Reflectiecanvas  jouw persoonlijke ontwikkeling. Je hebt een eind reflectiegesprek met je team en je coach samen. Tijdens het eindassessment krijg je ook je individuele beoordeling gebaseerd op Individuele-beoordeling-ontwikkeling-minor

Ontwikkelmiddelen

Het starten van een onderneming vraagt veel van een ondernemer. Onder druk resultaat boeken, tegenvallers opvangen, effectief samenwerken en doordacht blijven communiceren zijn hier voorbeelden van.

Om je te helpen bij je ontwikkeling tijdens de minor werken we samen met onze HR-partner, Hrmforce. Via persoonlijkheids- en gedragstesten krijg je de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in je groei als ondernemer. We hebben hierbij een keuze gemaakt over de timing van de test en de ontwikkeling van de onderneming.

De volgende ontwikkel hulpmiddelen (tests) gebruiken we:

  • Typologie                                           inzicht in (eigen) gedrag t.b.v. teamvorming
  • Ondernemerschap 0 meting          ervaring met ondernemen
  • Big 50                                                  persoonlijkheidstest
  • Motivatie test                                    wat motiveert je?
  • 360 graden test                                 hulpmiddel voor feedback en inzicht in ontwikkeling
  • Vragenlijst einde minor                  eindmeting ervaringen

Het invullen van een test vraagt soms een tijdsinvestering, maar daar krijg je ook veel voor terug! In het onderstaande schema zie je wanneer je welke test doet en in welke context.

Extra info en handige linkjes

Wil je meer informatie over de verschillende tests, klik dan op de test dan vindt je een aantal filmpjes en informatie gepubliceerd door HRMForce per test.

Motivatie test

Bigfive test

Workshop gedrag

Handout-Inzicht-in-gedrag-en-Typologie-HRMforce-1

Uitleg over de tests zelf, krijg je van je coach. Als je meer wilt weten kijk gerust op de site van HRMForce

Coaching om je te helpen bij je ontwikkeling

Naast de eerdergenoemde tests krijg je als onderneming ook een coach. Je coach is o.a. je aanspreekpunt om het te hebben over je persoonlijke ontwikkeling. Je coach zal na de vorming van het team ook uitleg geven over de Big 50- en de motivatietest. Dit zal via een aparte (team)coach sessie gebeuren in week 4 van de minor.

Gedurende de ontwikkeling van de onderneming zal de coach op gezette tijden stil staan bij jullie samenwerking en bij de individuele ontwikkeling. Dit hangt natuurlijk ook af van de resultaten en de onderlinge samenwerking. Het ontwikkelcanvas en de 360 graden feedback is hierbij een hulpmiddel.

Via het 360 graden feedback instrument krijg je feedback over je eigen ontwikkeling.  Handig omdat aan het einde van de minor het Teamcoachreflectiegesprek plaatsvindt waar je individueel reflecteert op jouw ontwikkeling.

Eindgesprek over je ontwikkeling via het teamcoach reflectiegesprek

Aan het einde van de minor beoordelen we niet alleen de onderneming, maar ook jouw persoonlijke groei (met 6 ECT). De bovenstaande hulpmiddelen (tests en coaching) geven je de mogelijkheid om professioneel aan je eigen ontwikkeling te werken.

In je ontwikkeltegel zet je je Ontwikkelcanvas.Je krijgt via het 360 graden assessment feedback van je teamgenoten en/of externe partners, die verwerk je in je Reflectiecanvas op de tegel. In het reflectiecanvas beschrijf je op welke wijze je bent gegroeid, dat doe je op het gebied van:

  • De ontwikkeling via een mogelijke specialisatie qua activiteiten in je onderneming
  • Ontwikkelde branche kennis
  • Je persoonlijke groei (uitkomst van je groeicurve van benoemde punten in je ontwikkelcanvas) Maar ook welke zelfinzichten je hebt gekregen.
  • Overige onderdelen: jij als ondernemer, hoe heb je je ontwikkeld, wat heb je bijgedragen aan de minor

Met je coach samen bepaal je wanneer je dit eindgesprek voert. Zorg dat je dit gesprek hebt gehad voor het eindassessment.

Lees van te voren ook goed het Individuele-beoordeling-ontwikkeling-minor door en zorg dat je reflectiecanvas compleet is en voldoende voorbeelden heeft.

De coach neemt de inzichten uit het gesprek mee en zal samen met de assessor het individuele eindcijfer (6 ect) bepalen. Dat krijg je tijdens het eindassessment.

Privacy

De tests zijn een hulpmiddelen, via de HRMForce-inlog heb jij toegang tot je eigen tests. Jij bepaalt wie toegang krijgen tot de uitslagen van de gemaakte tests. Na de minor worden jouw gegevens wettelijk tot 2 jaar bewaard door HRMForce. Uiteraard is het verstandig de uitslagen te delen zodat je teamleden en coaches je feedback dan wel uitleg kunnen geven.

Je mag ze ook op de persoonlijke ontwikkel tegel zetten.

Vragen?