Wie ben ik?

Leuk dat je nieuwsgierig naar mij bent!

Ik ben sinds februari 2016 verbonden aan de Minor Ondernemerschap. Het ondernemerschap is mij zeer bekend: sterker nog, het zit in mijn bloed! Zo zijn mijn beider grootouders, ouders én echtgenoot zelfstandig ondernemers. Toevallig allemaal winkeliers. Of toch niet zo toevallig? Dat het 24/7 over het eigen bedrijf gaat, is voor mij niet meer dan normaal. Dat het om de winst en niet de omzet gaat, is mij met de paplepel ingegoten. En dat je je moet (blijven) onderscheiden van de rest om een bestaansrecht te hebben, is voor mij zo vanzelfsprekend.

Wat kan ik?

Ik heb  een aantal  jaren als zzp’er verschillende communicatietrainingen gegeven,  o.a. aan de Technische Dienst van KLM, IT-bedrijven en de Amsterdamse horeca. In 2011 heb ik gekozen voor de HvA om het moederschap, het ondernemerschap van mijn man en mijn eigen ambities beter te kunnen combineren. De overstap naar het onderwijs bevalt me goed, want mijn ervaring, kennis en vaardigheden op het gebied van marketing, communicatie en sales  kan ik zo goed met jullie delen.

Mijn netwerk ligt vooral in de Amsterdamse horeca en foodbusiness. Dus wil jij iets beginnen in deze branche, dan ben ik je aangewezen persoon.

Mijn stijl van coachen is enthousiast, betrokken en vooral direct.

Wat betekent ondernemerschap dan?!

Voor mij betekent ondernemen: durven, doen en doorzetten! Denk niet dat het makkelijke weg is, het is veel vallen en weer opstaan, maar het is wel een ontzettend leerzame weg, je leert namelijk bovenal jezelf goed kennen!

Nicolette van Caulil-Steenstra

n.van.caulil-steenstra@hva.nl 624221322