Wie ben ik?

Sinds 2016 coach ik binnen de HvA studenten. De afgelopen jaren heb ik tientallen studenten geholpen bij hun afstudeeronderzoek of bij het opzetten van een administratie die precies dat verteld wat jij als ondernemer wilt weten.

Als jurist/fiscalist en bedrijfskundige is het duidelijk borgen van processen, het stellen van kaders en het automatiseren van werkzaamheden mij niet vreemd. Dat is ook hoe ik werk: kaders stellen, afspraken vastleggen en de techniek het ‘saaie’ werk laten doen, zodat wij ons kunnen richten op de creatieve en ondernemende kant.

Wellicht komt dat door mijn ervaring als zeilinstructeur en scoutleidster: als iets kort, krachtig en simpel kan worden uitgelegd zal ik er geen wollig verhaal van maken en als ik de verantwoordelijkheid bij jou zelf kan leggen zal ik die niet overnemen.

Hoe kan ik jou helpen als coach?

Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf. (Galileo Galilei)

 

Ik snap die cijfers (meestal) wel en mijn lol is om jouw te helpen ze ook (beter) te begrijpen. Dus neem gerust contact op als je vragen hebt, ik puzzel graag met je mee.

Dat is ook mijn coachingsvorm: Ik sta je bij, help je zelf een weg te vinden en bekijk je bevindingen voordat je ze met anderen deelt. Jij bepaalt het wat en het tempo, ik vang je op als je te hard valt.

Waar het uiteindelijk om gaat ...

Ondernemen is nooit stilstaan, maar: van je fouten leren, je wonden likken, en opnieuw proberen – Paul Fentener van Vlissingen

Marieke van der Valk

m.a.van.der.valk@hva.nl 0651913353