Nala: Vergeet de stijve formaliteiten en ruil deze in voor een informele en open sfeer.

Terug naar overzicht
Alumni
7 oktober 2024 - Jessica

Na haar eerste studie, Criminologie, ontdekte Nala Fredericks al snel dat zelfstandig ondernemen haar passie was. Wat begon met het leren over SEO en het opdoen van ervaring als freelancer, groeide al snel uit tot een eigen onderneming, SEO bedrijf The Couch. Nala heeft zich in de zomer van 2023 ingeschreven bij de KvK, maar haar deelname aan de minor in begin 2024 heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf staat als een huis!

Wat is The Couch?

‘The Couch is een SEO bureau met maar één doel: jouw bedrijf helpen groeien in een online wereld. Vergeet de stijve formaliteiten en ingewikkeld vakjargon en ruil deze in voor een informele, vriendelijke en open sfeer. Ongeacht de grootte van je onderneming of de uitdagingen die je tegenkomt, The Couch biedt een luisterend oor, een strategische aanpak en de warmte van een team dat echt om jouw resultaten geeft.’

De rol die de minor heeft gespeeld

Nala wist al sinds haar inschrijving bij de HvA in 2021 dat zij een aantal jaar later de minor Ondernemerschap wilde gaan doen. Een beetje eigenwijs heeft zij de keuze gemaakt het traject in haar eentje aan te gaan. Nala is enorm positief over de minor. “Je bent constant omringd met mensen die even gepassioneerd zijn over het ondernemen als jij. Dit werkt echt super motiverend. Daarnaast kan iedereen zich in elkaars gevoelens inleven, waardoor je altijd wel iemand hebt bij wie je terecht kunt met vragen of gewoon om je stress te uiten!”

Na de minor

Nala wist al vanaf het begin af aan dat zij na de minor zeker verder wilde gaan met ondernemen. Op het moment zit ze in haar laatste jaar Creative Business en loopt ze een SEO stage voor één van haar bestaande klanten. Daarnaast houdt ze zich zeker nog bezig met het ontwikkelen van haar bedrijf! Zo is ze in september van 2024 aan een traject gestart van ORAM (een Amsterdamse netwerkorganisatie). Hier worden start-ups onder begeleiding van diverse coaches geholpen om hun toekomstvisie een realiteit te maken.

Toekomstplannen

De toekomst ziet er mooi uit wat Nala betreft. Met de hulp van ORAM wil zij in 2026 haar eerste werknemers aannemen. Daarnaast is ze constant bezig met het vergroten van haar klantenbestand en het verhogen van de omzet. Alles wordt op alles gezet om over een paar jaar de bekendste en meest succesvolle SEO agency van Amsterdam te worden!

Tip voor nieuwe start-ups

De grootste en belangrijkste tip die Nala kan geven is dat het belangrijk is om realistisch te blijven. “Zelf ging ik hiermee de fout in in het begin. Ik dacht, ik heb wel 5 vaste klanten in een maand. Nou, dat was natuurlijk niet zo en ik kon hier echt mijn hoofd over breken. Hoe langer ik nu bezig ben en hoe meer mede-ondernemers ik spreek, hoe meer ik erachter kom dat ondernemen een langzaam proces is. Geniet van de reis en focus je niet zozeer op de eindbestemming. Dat komt allemaal wel!”