Hoe Malory ons leert door te zetten

Terug naar overzicht
Studenten
29 oktober 2021 - Jessica

Hoe Malory ons leert door te zetten

Malory Stacey Boston start anderhalf geleden bij de Minor Ondernemerschap haar start-up: De WIWIRI app. Met de WIRIRI app wil Mel thuiskappers samenbrengen die vervolgens te boeken zijn via een app. De app op de markt brengen ging niet zonder slag op stoot, maar Mel bleef positief en doorzetten met als resultaat dat de app nu op de markt is.

Uit frustratie
‘De app is geboren uit pure frustratie. Ik had een thuiskapper geboekt, maar die kwam niet opdagen. Ik baalde hier enorm van en begon te denken: er moet toch een makkelijkere manier zijn om een thuiskapper te vinden.. een platform? Ik kon die avond niet slapen en heb tot 5:00 uur in de ochtend mijn idee uitgeschreven. Ik heb wel eens vaker ideeën gehad die ik dan vervolgens niet uitwerkten, maar dit probleem irriteerde me zodanig dan ik dacht hier moet ik echt achteraan gaan.’

Research
‘Vervolgens heb ik heel veel research gedaan over een app op de markt te zetten. In het begon dacht ik nog vet naïef dat ik zelf de app in elkaar kon zetten, maar ik kwam er al snel achter dat als ik een professionele app met daadkracht wilde ik het moest uitbesteden’, zegt Mel lachend. Dat had al een punt kunnen zijn waarbij je zou kunnen denken ik geef het op, vraag ik haar, ‘ja maar ik heb toch doorgezet en ik kwam terecht bij de Minor Ondernemerschap. Ik had al een minor gedaan, maar het sprak mij zo aan dat ik de minor nog extra ben gaan volgen. Ik wist bijna niks van ondernemen en ik wilde hier meer over leren.. zo erg geloofde ik in mijn idee.

Vertel je idee
‘Tijdens de minor heb ik mijn idee zoveel mogelijk verteld tegen mensen. Netwerken, vertel je plan! Mensen moeten je idee horen want je weet nooit wanneer de juiste persoon vindt die je kan helpen. Ik heb de minor goed doorgelopen en er erg veel geleerd omtrent ondernemerschap. Ook ben ik daar in contact gehad met Haroon die mijn app vervolgens visueel gemaakt heeft voor mij. Het design was duidelijk en dat heeft enorm geholpen. Na de minor heb ik geprobeerd de app te laten ontwikkelen, maar dit liep niet heel soepel. Ik vond geen investeerders. Ik ben toen een samenwerking aangegaan met een programmeur, maar de samenwerking liep niet zoals ik gehoopt had. Ik heb er toen voor gekozen, ondanks ik wist dat ik geen andere optie had, de samenwerking te stoppen. Je compagnon moet goed voelen’’

DragonsDen
‘Ik had geen opties meer en wist niet meer waar ik moest beginnen. Ik zag op TV DragonsDen voorbijkomen en ik wist meteen dit is wat ik nodig heb. Ik heb ze echt gestalkt haha en mocht uiteindelijk meedoen. Ik ben door de twee voor ronders gekomen en ik mocht door naar de tv uitzending. Het ging echt geweldig.. ik kreeg een investering van 100.000 euro. TOP NIEUWS. Een week na de uitzending kreeg ik bericht dat ze zich toch terug trokken omdat ze niet geloofde dat de markt bestond. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan om handtekeningen te verzamelen via social media om te bewijzen dat de markt wel bestaat. Dit filmpje is masaal gedeeld en ik kreeg ontzettend veel leuke reacties en hulp aangeboden van mensen. Vervolgens ben ik benaderd door haarproductenbedrijf SheaMoisture. Zij gaven aan dat ik hen niet meer hoefde te overtuigen en ze hebben er voor gekozen om mij te sponsoren.’

Het niet opgeven heeft gewerkt
‘Ik heb zo vaak gedacht ik moet het opgeven, maar het bleef in mijn hoofd branden. Dan lag ik in bed en dacht ik Mel waar ben je toch allemaal mee bezig? Ik ben blij dat ik door heb gezet want op 12 september is de app officieel gereleased. Ik wil daarom als boodschap meegeven dat ook al heb je tegenslagen en denk je wel 100 keer dit gaat niet lukken: geloof in je idee en zet door! Blijf netwerken, werk hard en vertel je idee aan zoveel mogelijk mensen.

Interesse? Download de app via deze website