Flixer: ‘snel en efficiënt hulp! Direct bij jou in de buurt, wanneer dat het hardst nodig is.’

Terug naar overzicht
Alumni
6 juni 2024 - Jessica

Ontmoet Thomas Buijze en Beau te Boekhorst, twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam die tijdens een huisfeestje op Flixer kwamen. Ze merkten hoe lastig het was om snel een loodgieter te vinden en besloten daar iets aan te doen. Zo ontstond Flixer, een app die je binnen no-time koppelt aan betrouwbare vakmensen zoals loodgieters en elektriciens. Ze vertellen over hun avontuur tijdens de minor, de uitdagingen en hun toekomstplannen.

Vertel, wat doen jullie?
Wij zijn Thomas Buijze (22) en Beau te Boekhorst (24), beide studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Thomas zit in zijn laatste jaar Commerciële Economie en Beau in zijn laatste jaar Human Resource Management. Samen zijn wij de trotse oprichters van Flixer. Flixer is een innovatieve app die mensen met een dringend probleem eenvoudig koppelt aan betrouwbare technische vakmensen, zoals loodgieters en elektriciens. Met Flixer willen we het voor iedereen makkelijker maken om snel en efficiënt hulp te vinden, direct bij jou in de buurt, wanneer dat het hardst nodig is.’

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
’Thomas had het idee voor Flixer al vóór de minor. Het ontstond na een huisfeestje in zijn studentenhuis, waar de WC door ‘overbelasting’ het begaf en hij dringend een loodgieter nodig had. Tot zijn frustratie ontdekte hij dat het vinden van een loodgieter in Amsterdam erg lastig was. Na wat rondvragen bij vrienden bleek dat velen dit probleem ook ervaarden.

Tijdens de minor is het project pas echt van start gegaan. De minor biedt een geweldige omgeving vol ondernemend talent, wat een perfecte gelegenheid is om gemotiveerde medeoprichters te vinden. Thomas vond deze in Beau en Julian Hoefnagels (Julian is helaas sinds de zomer na de minor niet meer actief in de onderneming). Vanaf het begin was er een goede klik tussen ons drieën. Sindsdien hebben we vijf dagen per week samengewerkt om ons idee van de grond af op te bouwen.’

Hoe ging het tijdens de minor?
‘De eerste weken van de minor waren enorm motiverend! Het gezamenlijke kick-off weekend op Texel bood een uitstekende kans om elkaar goed te leren kennen. Tijdens dit weekend hebben we veel gelachen en tegelijkertijd serieuze stappen gezet om ons idee verder te concretiseren.

In de daaropvolgende weken zijn we vol gas begonnen aan wat uiteindelijk de basis van Flixer is geworden. We hadden al snel concrete uitwerkingen van ons concept, inclusief alle functionaliteiten die de app volgens ons nodig had. Met dit concept in de hand gingen we op zoek naar extra technisch talent om ons te helpen met de code voor de app. Deze vonden we in twee studenten van de TU Delft, die in de eerste maanden ons technische team vormden.

Vervolgens moesten we op zoek naar goede vakmensen die bereid waren ons platform te gebruiken. Dankzij Julian’s achtergrond in de bouw wisten we precies hoe we met deze mensen in contact konden komen. Dit was een leuke, maar ook zeer spannende fase. Nadat we met honderden klussers hadden gesproken, hadden we een mooie database opgebouwd met vakmensen die zich bij ons hadden ingeschreven.

Na enkele weken waren we goed op dreef en zat de vaart er goed in. Toch kwamen we er na enige tijd achter dat het een uitdaging zou zijn om de app al tijdens de minor te lanceren. Gelukkig heeft dit ons er niet van weerhouden om volop te blijven geloven in ons idee en onze focus te leggen op de periode na de minor. Vanaf dat moment wisten we het zeker: Flixer is niet een tijdelijk studieproject, maar een startup met serieuze ambitie.

Onze begeleiders bij de minor begrepen gelukkig dat ons idee te complex was om binnen zes maanden volledig uit te rollen. We zijn hen nog steeds zeer dankbaar voor de ruimte die we kregen om vrijuit door te werken.

De minor was voor ons een plek die in geen enkel opzicht deed denken aan de saaie, schoolse setting die we tijdens onze studie ervaarden. We koesteren nog steeds het netwerk dat we tijdens deze periode hebben opgebouwd met zeer interessante en excentrieke medeondernemers. Achteraf was het voor ons een onvergetelijke periode waar we met veel plezier op terugkijken!’

En…. na de minor?
‘De zomer na de minor hebben we gestaag doorgewerkt, vijf dagen per week. Dit hebben we nog zeven maanden volgehouden voordat we op 29 februari de app daadwerkelijk konden lanceren op de App Store en Play Store.

De lancering was een feestelijk moment waarbij Rutger en Cheraine ook aanwezig waren. Precies een jaar na de start van Flixer waren we eindelijk live! Dit was uiteraard een enorm spannend moment. Gelukkig is de lancering goed verlopen en wordt de app inmiddels al veel gebruikt.

Het moment dat de eerste klus daadwerkelijk geplaatst werd, zullen we nooit vergeten. Onverwachts kregen we een melding van onze betaalprovider dat er een transactie in de app had plaatsgevonden. We zaten toevallig naast elkaar en het dak ging er letterlijk af! Als we hieraan terugdenken, krijgen we nog steeds kippenvel.

Het is nog steeds onwerkelijk voor ons om te zien dat er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de service die we samen vanaf nul hebben uitgedacht en ontwikkeld.’

Hebben jullie een tip voor nieuwe minor startups?
‘Aan alle ondernemers die de minor nog gaan volgen willen wij vooral meegeven dat je niet bang moet zijn om groot te denken. Deze periode in je studie is de uitgelezen kans om aan iets serieus te bouwen voor na je afstuderen. Iedereen staat klaar om je te helpen en te ondersteunen, zolang jij het maar durft te doen. The world is yours!’