Customized sneakers, kleding en accessoires

Terug naar overzicht
Studenten
3 juni 2021 - cheraine

Maak kennis met minor31 start-up Take your AIM. Aimée Adriaansen, 23 jaar opgegroeid in Breda maar woont sinds 2,5 jaar in Amsterdam omdat ze Fashion & Management is gaan studeren aan de AMFI. Onder de naam Take your AIM customized Aimée sneakers, kleding en accessoires. Ze beschildert de stukken met de hand, met leerverf in haar atelier gevestigd op de Nieuwe Keizersgracht in Amterdam. En alsof dat nog niet genoeg is: ze maakt ook illustraties en customized live op events.

Originele sneakers die niet iedereen heeft

‘Als kind was ik altijd al veel bezig met tekenen en schilderen. Op zestienjarige leeftijd, nu al bijna zeven jaar geleden, beschilderde ik mijn eerste paar sneakers. Ik wilde originele sneakers maken, die niet iedereen zou hebben op school. Hiernaast zie je een foto van dit eerste paar: witte Adidas sneakers met roze bloemen erop. Na het maken van mijn eerste paar maakte ik wat kleine opdrachten voor vrienden en familie. Maar al snel maakte ik zelf een website en visitekaartjes. Ik ging evenementen af om meer naamsbekendheid te krijgen. Zeker niet altijd met succes. Regelmatig was ik op events waar ik helemaal niets verkocht of geen één klant kon helpen. Toch zette ik door en dat werd uiteindelijk beloont’, aldus Aimée.

Ruim 250 sneakers

De afgelopen jaren maakten Aimée opdrachten voor onder andere De Bijenkorf, Clinique en het Noord-Brabants museum. Haar grootste klant is DHL Express Nl, waar ze inmiddels ruim 250 sneakers voor heeft gecustomized. ‘De meesten vinden mij via Instagram of via PR-bureaus. Op Instagram heb ik ruim 13.000 volgers en deze heb ik mede bereikt door het doen van giveaways en het laten delen door influencers. Zo heb ik custom-items gemaakt voor Lizzy van der Ligt, Mikky Kiemeney, Danie Bles en Daley Blind. Ik kijk terug op enorm leerzame jaren waarin ik ontzettend hard heb gewerkt. Het ondernemen heb ik geleerd door fouten te maken. De naam ’Take your AIM’ , wat ‘pak je doel’ betekend,  bedacht ik op zestienjarige leeftijd, na het maken van mijn eerste paar. Dit is ook precies wat ik heb gedaan.’

Tijdens de minor

De komende maanden hoop ik met de minor Ondernemerschap mijn onderneming naar een hoger niveau te tillen. De afgelopen jaren hebben mij succes gebracht, maar ik ben mijn doel een beetje uit het oog verloren. Ik wil mijn onderneming nu professionaliseren en opschalen. Ik wil mijn merkidentiteit herdefiniëren, mij richten op een andere doelgroep in een hoger segment en een nieuwe webshop en een social mediastrategie opzetten. Daarnaast wil ik voor mijn klant DHL een eigen sneaker ontwerpen en in productie brengen. Dit zal een grote stap zijn in het opschalen van mijn onderneming.’