Camera en montage

Handleiding camera Canon door Ward Kuipers

Om te filmen kun je een professionele camera van ons krijgen. Deze camera’s nemen beeld digitaal in HD kwaliteit op, wat ervoor zorgt dat je beelden krijgt die in principe geschikt zijn voor op tv.

De handleiding van de camera is hier te downloaden in PDF-formaat:

Canon_XF100_XF105_Instruction_Manual–rev-D

Mocht je de handleiding wat te overdonderend vinden dan heeft Ward Kuipers een videotutorial voor jullie in elkaar gezet die alle basics van de camera even kort uitlegd hieronder.

Overig  materiaal

De Hva-AV uitleen heeft ook andere spullen als greenscreens, lichten en geluidsapparatuur te leen.

Mobiel filmen

Met je telefoon kun je tegenwoordig ook hele mooie beelden schieten. Deze twee tutorials vertellen je hoe je dat moet doen.

Mobile Filmmaking…..The Basic Cinematic Shots

Beginner’s Guide to Smartphone Filmmaking

Bedenk ook dat bij de action, gek genoeg, erg veel spullen verkrijgbaar zijn zoals voorzet lenzen, ringlampjes voor op je telefoon. Ook statieven en camera houders en kleine geluids setjes, voor weinig. Wees scherp, probleem oplossend, hou er plezier en en shoot!

Montage

Monteren kan op school, maar je kunt ook een trial-versie van het editprogramma op je eigen laptop installeren. De trialversie van montage programma premiere pro vindt je hier.

Het is handig als je voordat de les begint, al je materiaal hebt ingeladen en in 3 mapjes hebt gedaan. 1 film materiaal, 2 geluid, muziek, etc 3 artwork ofwel logo’s ed.

Een korte handleiding om hoe op te starten met Premiere pro vindt je hier.

Je kunt ook goed het materiaal vooraf spotten om zo te kijken waar je denkt dat de bruikbare shots zitten en daar alvast een lijst van maken.

Om te monteren gebruiken we het programma Adobe Premiere CC. De stappen om het programma op te starten, het materiaal van de Canon-camera in te laden en te beginnen met monteren staan in de onderstaande pdf uitgelegd.

Premiere CS6_uitlegvoor CANON XF105 MAC

Premiere CS6 uitleg voor Canon XF100/105 PC

Premiere Pro CC uitleg voor CanonXF100/105 PC

De uitleg gaat uit van de workflow van Adobe Premiere CS 5.5, die is in te stellen onder window-> workflow-> editing(CS5.5) (of sneltoets: alt+shift+4)

Overzicht CCTV

 • Inspiratie opdracht

  Voor een goede start, dagen wij je uit voor de inspiratie opdracht. Daarbij luidt de vraag: “Hoe het product audiovisueel vorm te geven”

  Bekijk Inspiratie opdracht
 • Masterclass

  Tijdens de week krijg je meerdere masterclasses door professionals. Bof jij even!

  Bekijk Masterclass
 • Materialen

  Wat heb je allemaal nodig deze twee weken? Check het hier en zorg ervoor dat je alles hebt voor een succesvolle commercial video

  Materialen
 • Inspiratie

  Raak geïnspireerd door eerdere commercials gemaakt tijdens “30 Seconds of Sales” en later “Creating Campaigns that Count”.

  Inspiratie
 • Camera en montage

  Hier leggen we uitgebreid uit hoe je het beste omgaat met de professionele camera die je gratis kan lenen bij de HvA.

  Camera en montage
 • Grand Gala du Oscar

  Aan het einde van de rit laten we de beste commercials zien op het grote witte doek in het Ketelhuis op de oscar gala. Zal jou video ook hier te beleven zijn?

  Grand Gala du Oscar
 • CCTC zoom meetings en colleges

  Hier staat een verzameling van (bijna) alle zooms van vorig semester. Heb je vragen? Laat het ons gewoon weten!

  CCTC zoom meetings en colleges
 • Draaiboek + Notion oplevering

  De eindbeoordeling wordt gedaan naar de content die je na afloop van de CCTC week in je Notion plaatst. De beoordeling vind plaats meteen na het Oscar gala.

  Draaiboek + Notion oplevering